Integrale kindcentra (IKC)

Van kinderdagverblijf tot basisonderwijs, van peutergroep tot buitenschoolse opvang, onze kindcentra bieden deze voorzieningen en alles wat er tussenin zit op één locatie. Kinderen van 0 tot 13 jaar kunnen binnen onze kindcentra spelen, leren, ontdekken, zich ontwikkelen en elkaar ontmoeten.

In een kindcentrum staan pedagogische professionals elke dag klaar. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Er is in een kindcentrum meer ruimte voor pedagogisch partnerschap en een bredere expertise. Hier kan een ouder desgewenst gebruik van maken. Ouders hebben één aanspreekpunt, wat het contact vergemakkelijkt.

Een kindcentrum biedt één doorlopende leer- en ontwikkellijn voor kinderen, van baby tot puber. Omdat zij zich van jongs af aan in een stabiele sociale omgeving bevinden, is deze omgeving veilig en vertrouwd. Pedagogisch medewerkers en leerkrachten hebben nauw contact met elkaar, maar ook de lijntjes met andere samenwerkingspartners zijn kort. 
Kinderen hebben meer kans om hun eigenheid te ontwikkelen en te ontdekken wie zij zijn, doordat leerkrachten, pedagogisch medewerkers én ouders er samen zijn voor ieder kind. 


 
  
 
 
km

Geen locaties gevonden. Probeer uit te zoomen of verplaats de kaart om locaties weer te geven

Ouder Lisa:

"Het maakt niet uit hoe laat ik mijn dochter ophaal, volgens haar ben ik altijd te vroeg. Ze is altijd zo lekker aan het spelen."
Rondleiding Werken bij

Kevin (8 jaar):

"Op mijn BSO mag ik zelf bedenken wat ik wil doen, zelfs gekke dingen. Daarom is mijn BSO de allerleukste!"
Rondleiding Werken bij

Pedagogisch medewerker Yvonne:

"Ik heb de leukste baan ter wereld: kinderen helpen zichzelf ontwikkelen en de wereld ontdekken."
Rondleiding
Cookie instellingen