Ons verhaal

Stichting Kinderopvang Hoorn (SKH) en Stichting Kinderopvang in Koggeland (SKiK) zijn een vertrouwd gezicht in West-Friesland. Al ruim veertig jaar bieden we kinderopvang in de regio. Duizenden baby’s hebben we met liefde verzorgd, geholpen bij hun eerste stapjes naar zelfstandigheid en aangemoedigd om te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. We zagen baby’s en peuters zich ontwikkelen tot kleuters die klaar waren voor de basisschool. We zagen kleuters zich verder ontwikkelen op de buitenschoolse opvanglocaties tot blije zelfbewuste kinderen. Dat gunnen we elk kind.
 
Alles draait om het kind
In ons verhaal draait alles om het kind. We werken voortdurend aan de beste dag- en peuteropvang en aan een divers en integraal aanbod van naschoolse activiteiten. Wij geven ‘onze’ kinderen alle kansen en de ruimte om talenten te ontdekken en ontplooien – ook (of juist!) als het die kans niet vanzelf krijgt.
 
Gelijke kansen
Het streven naar gelijke kansen voor elk kind vraagt van ons om elk individueel kind écht te zien en een aanbod te bieden dat past bij zijn of haar ontwikkelingsniveau en behoefte. Elke dag opnieuw.
Dat doen we vanuit de grote maatschappelijke verantwoordelijkheid die ons kenmerkt. We zijn ervan overtuigd dat kinderopvang van onschatbare waarde is voor elk kind. Niet omdat onze pedagogisch medewerkers beter kunnen opvoeden dan ouders, maar omdat we als professional vanuit ons vak juist zoveel kunnen toevoegen aan de liefde en zorg van thuis.
 
Kindcentra
In toenemende mate vormen we daarom integrale kindcentra (IKC’s) met onderwijsorganisaties uit de regio. Zulke kindcentra zijn plekken waar baby’s, peuters, kleuters en kinderen tot 13 jaar in één doorgaande lijn worden gevolgd. De overgang van opvang naar onderwijs is voor deze kinderen een heel vanzelfsprekende; op natuurlijke en geleidelijke wijze wennen zij aan de omgeving en de aanpak.
 
SCIO Groep
Onder de noemer SCIO Groep werken we in Hoorn intensief samen met de scholen van Talent voor Opvang en Onderwijs. Met lef en ondernemerschap doorbreken we de traditionele grenzen tussen opvang en onderwijs en organiseren onszelf rondom het kind. Hierbij zien we ook de ouders niet over het hoofd: met begrip voor de dynamiek van hun leven, willen we hen optimaal ontzorgen en waar mogelijk helpen om een gelukkige open omgeving te creëren waar kindcentrum en thuis in elkaars verlengde liggen.
 
lees meer

Ouder Lisa:

"Het maakt niet uit hoe laat ik mijn dochter ophaal, volgens haar ben ik altijd te vroeg. Ze is altijd zo lekker aan het spelen."
Rondleiding Werken bij

Kevin (8 jaar):

"Op mijn BSO mag ik zelf bedenken wat ik wil doen, zelfs gekke dingen. Daarom is mijn BSO de allerleukste!"
Rondleiding Werken bij

Pedagogisch medewerker Yvonne:

"Ik heb de leukste baan ter wereld: kinderen helpen zichzelf ontwikkelen en de wereld ontdekken."
Rondleiding Werken bij
Cookie instellingen