24 oktober: Divali, een vrolijk Hindoefeest met duizenden lichtjes!

Divali is een leuk feest, een feest voor iedereen. Voor kinderen en volwassenen, werkenden en niet-werkenden, arm en rijk. Het wordt elk jaar gevierd aan het eind van de herfst, als de nachten kouder en langer worden. Rond het huis en op straat zetten mensen en families (olie)lampjes neer, die worden aangestoken. Over de hele wereld vieren mensen Divali samen.
Ook uit onderzoek blijkt dat mensen het meest gelukkig zijn als zij verbinding voelen; met elkaar, met familie en met mensen waar je van houdt. In onze kinderopvang laten we kinderen samen opgroeien. Want zo leren kinderen al heel jong dat het vanzelfsprekend is om rekening te houden met elkaar en respect te hebben voor andere kinderen. Om te zorgen voor elkaar, voor de natuur en voor de wereld waarin we wonen. Want we hebben elkaar nodig en het maakt ons gelukkig.
En door kinderen sámen te laten opgroeien, bereiden we hen voor op de wereld van morgen. Een wereld waarin mensen naar elkaar omkijken en voor elkaar zorgen. Dát is ons streven. En daar zetten wij ons ieder dag voor in!
Hoe zetten we ons daarvoor in?
• We vinden dat alle kinderen recht hebben op opvang, ook als hun ouders niet werken of het niet kunnen betalen;
• Landelijk overtuigen we de politiek dat alle kinderen (ook als hun ouders niet werken) recht hebben op kinderopvang;
Maatschappelijke kinderopvang. Een goede start voor iedere toekomst!
Cookie instellingen