Het einde van een tijdperk - Tussenschoolse opvang

Vanaf 29 augustus 2022 bestaat er in Hoorn geen tussenschoolse opvang (TSO) meer. De laatste basisschool CBS de Rank is vanaf dit schooljaar ook overgegaan op continurooster. Daarmee hanteren nu alle basisscholen in de gemeente Hoorn een continurooster.

Op vrijdag 2 september werden alle medewerkers van Stichting Kinderopvang West-Friesland van TSO de Rank in het zonnetje gezet. Vele van deze medewerkers werken al 28 jaar op de TSO. Ooit zijn ze begonnen als overblijfmoeder, toen hun kinderen zelf klein waren, en ze zijn nooit meer weggegaan. Inmiddels zijn vele van hun oma en hebben ze een aantal generaties voorbij zien komen. Tijdens het koffie moment van afgelopen vrijdag 2 september zijn er vele mooie herinneringen opgehaald van al die jaren jaren TSO.

Het is een club geweldige dames die voor vele kinderen hebben klaar gestaan. Het tijdperk van de TSO sluiten we af met een lach op ons gezicht. Het is tijd voor nieuwe ontwikkelingen, waarbij de continuroosters op de basisscholen een passend voorbeeld van zijn en werken opvang en onderwijs zo goed mogelijk samen om kinderen optimaal te laten ontwikkelen.
Cookie instellingen