Rondleiding

Bent u op zoek naar kinderopvang? 

Dan wilt u vast eerst eens kijken bij wat locaties voordat u een keuze maakt. Door een rondleiding aan te vragen, kunt u zelf ervaren hoe de opvang eruitziet, hoe de sfeer aanvoelt en of de locatie bij u en uw gezin past. Wij vinden het belangrijk dat u een goed gevoel krijgt bij de locatie waar uw kind mogelijk naar toe gaat. Daarom kunt u bij ons een rondleiding aanvragen. Een van onze pedagogisch medewerkers staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u de locatie te laten zien waar u benieuwd naar bent. Ervaar zelf hoe fijn het is op onze locaties! Komt u een keertje kijken?  

Maar hoe gaat zo’n rondleiding eigenlijk, en waar moet u op letten?   

​1. Hoe vraag ik een rondleiding aan bij Stichting Kinderopvang West-Friesland?

Wat leuk dat u een rondleiding wilt aanvragen bij een van de locaties van Stichting Kinderopvang West-Friesland. Een rondleiding aanvragen kan door het formulier onderaan deze pagina in te vullen. Na het invullen nemen wij binnen 5 werkdagen contact met u op om een afspraak in te plannen. Een van onze pedagogisch medewerkers staat tijdens de afspraak voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u de locatie te laten zien waar u benieuwd naar bent. Ervaar zelf hoe fijn het is op onze locaties!
 

2. Wanneer vraag ik een rondleiding aan?

Het is altijd een goed moment om een rondleiding aan te vragen, u bent altijd welkom! Het is goed om uitgebreid de tijd te nemen om te oriënteren op kinderopvang, dit kan in eerste instantie makkelijk via de website, maar daarna wilt u natuurlijk ook een locatie in het echt zien. Wacht bij voorkeur niet te lang: sommige locaties hebben een wachtlijst en het zou jammer zijn als u daardoor de boot mist! 3. Bij hoeveel locaties ga ik langs voor een rondleiding?

Het is handig om van tevoren te oriënteren via de websites van diverse kinderopvangorganisaties in de regio. Veel informatie is op de website al te vinden; zoals de pedagogische visie en de kosten van de (maatschappelijke) kinderopvang. Informatie van bekenden is altijd fijn, maar het gaat echt om uw gevoel. Welke wensen zijn voor u het belangrijkst: of de locatie dichtbij is, de visie op opvoeding of de sfeer op de groep? Plan bij minimaal twee locaties een rondleiding, zodat u goed kunt vergelijken.  4. Welke locaties zitten er bij mij in de buurt?  Stichting Kinderopvang West-Friesland biedt op meer dan 40 locaties in Hoorn, Koggenland en omstreken opvang aan kinderen van 0-13 jaar. Er zit dus altijd een locatie bij u in de buurt. Wilt u weten welke locatie er bij u in de buurt zit? Vul dan de gewenste opvangsoort en uw postcode in op onze homepage en kom alles te weten over de locaties bij u in de buurt. 

5. Hoe bereid ik mij voor op een rondleiding?

Bekijk de algemene informatie op de website, maar ook de informatie van de locatie waar u benieuwd naar bent. Wist u dat vele van onze locaties ook een eigen social mediakanaal hebben zoals Facebook of Instagram, neem daar voor de rondleiding al eens een kijkje op, dit geeft ook een mooi beeld over de opvang die de locatie biedt. En praat met bekenden over hun ervaringen. Zet jouw wensen en vragen vast op een rijtje, zodat je tijdens de rondleiding niets vergeet. Denk hierbij niet alleen aan praktische zaken, zoals openingstijden en afstand, maar kijk ook naar welke mogelijkheden een locatie biedt. Heeft u liever een locatie die alles in huis heeft, een zogenoemd kindcentrum, of liever een locatie waar ze alleen kinderdagopvang hebben? Bent u op zoek naar een grote locatie of juist een kleinere? 6. Hoe ziet zo’n rondleiding op de kinderopvang eruit?

Na een warm welkom, vertelt de pedagogisch medewerker je over de kinderopvang van Stichting Kinderopvang West-Friesland. Wat vinden we belangrijk om uw kind mee te geven?  Afhankelijk van de locatie, laten we u de centrale ruimte zien, zoals een hal waar gespeeld wordt, en de groepsruimte waar uw kind zou worden opgevangen. Uiteraard kunt u hierin ook uw wensen aangeven. In een kindcentrum is het zeker ook mogelijk om te kijken in de klassen van de basisschool, zodat u ook een indruk krijgt van de klaslokalen en eventuele andere opvangsoorten. Buitenspelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen, de (natuur)tuin is natuurlijk ook onderdeel van de rondleiding. 

Bent u er klaar voor om te komen kijken op een van onze locaties? Kom gezellig langs!  Dan rest u nog maar één ding: vraag nu uw rondleiding aan.

Rondleiding

Cookie instellingen